Tuesday, December 8, 2009

Nädal kümme


"Inglid"

Vaja läheb

* paksem valge pehme vatiini/vildi moodi materjalileht ( raske kirjeldada aga on selline nagu vatiinileht)
* käärid
* viltpliiatsid
* väike taldrik
* klammerdaja
* glitterliim/sädeluspulber
* soovi korral nöör

Väikse taldriku abil saab vatiinilehele kenasti ringi joonistada, seejärel tuleb ring välja lõigata. Teha servast üks sisselõige ringi keskele. Ring keerata koonusesse (jääb kahekihiline kleidike) ning kinnitada klammerdajaga (vaja täiskasvanu abi). Inglikesele joonistada silmad ja suu. Vatiinmaterjalist lõigata välja inglile tiivad (meie tegime seda šablooni abil) ning kinnitada klammerdaja abil (taaskord abi vaja). Kaunistada glitterliimiga ingli kleidike ja tiivad. Kui ingel on kuivanud, võib kinnitada ülaossa ka nööri, selleks võib teha augud kas kääride või augurauaga.

Nädal üheksa


"Härmas oksake"

Idee raamatust "Kaunistusi jõuludeks"

Vaja läheb:

* hõbepaber (küpsetusfoolium)
* valge siidpaber
* pva-liim
* sädeluspulber või glitter-liim

Fooliumist lõigatakse/rebitakse u 10x10 cm tükk (kui suuremat oksa tahta, siis suurem tükk)ning rullitakse pulgaks kokku, vajalik on seda veel kokku pigistada sõrmede vahel, et pulk jääks jäik. Sellest saab siis põhioks. Seejärel lõigata fooliumist väiksemaid ruudukesi ning need kokku rullida - neist saavad väiksemad oksaraod. Kui on meelepärane kogus oksakesi valmis tuleb need kinnitada põhioksale. Meie kasutasime ümber oksa keeramist aga osavamad võivad võtta riba fooliumit ja liita oksad keerutades fooliumit ühenduskohale. Kaunid härmatanud lehekesed saab valgest siidpaberist - lõigata lehekujundid, kleepida pva abil üks ühele ja teine teisele poole oksa (oksa ots jääb kahe lehe vahele) ning lehele peale panna veidi pva liimi ja sinna raputada sädeluspulbrit või hoopiski kasutada glitterliimi.
Kuna meie oleme suured glitteri fännid, said meie oksad väga sädelevad ja kirjud.

*Lumetorm

Kaks gruppi jõudsid varem valmis ning meil jäi aega veel tegutseda - tegime mustale paberile lumetormi - murdsime paberi pooleks, kastsime nöörijupi valgesse värvi ja panime poolitatud paberi vahele, kus liigutasime seda. Tulemus jäi väga põnev.

Tegime veel lumememmesid - taaskord kasutasime musta paberit. Kastsime sõrme kaks esimest lüli õrnalt valgesse värvi ja trükkisime lumememmed - kui õrnalt värvi sisse kasta ja siis tugevalt paberile vajutada jääb täpselt kahe palli lumememm.