Tuesday, October 6, 2009

1.

Esimene meisterdamisnädal sai alguse!
Valisin tundideks välja kaks mõtet. Tuli välja, et jõuame iga kord ilmselt teha ainult ühe. Võib olla edaspidi jõuame teha kaks. Esmakordne päris alguse kogemus näitas, et lastel kulub võhm paljule muule - näiteks olid nad müstiliselt pöördes sellest, et nad saavad ise pudelist värve pigistada. Tundub uskumatu aga nad tegid seda enamuse ajast samas korduvalt küsides, et kas nad seda või toda värvi ka tohivad võtta. Ühesõnaga olid nad absoluutses elevuses mõttevabadusest ja see meeldis mulle. Lapsed olid kohe osavõtlikud, sõbralikud ja jutukad.
Kahjuks ei ole mul veel fotokat, pilte töödest üritan teha edaspidi.

Maalisime guaššidega fantaasiamaailma kodu mu armsale pisikesele põdrapoisile, kellega eile tunnis tutvust tegime. Iga pilt sai nii omamoodi ja igaüks sai rääkida, mis pildil on. Igaüks sai aja, kus tähelepanu oli ainult temal (ma leian, et see on väga oluline:)).

Teiseks jõudsime esimese grupiga teha ka riidepildi, kus kasutasime:
  • paksem paber aluseks
  • riidetükk (u15x15)
  • pva liim (lahjendasin veega, toimis väga hästi)
  • erinevad kaunistused: mosaiigiplaadi tükid ja erinevad toiduained (tatar, riis, herned)
Panime paberi aluseks ja riide asetasime sinna peale. Riidele kandsime ohtralt liimi ja sinna peale kleepisime erinevad kaunistused äranägemise järgi. Osa pilte jõudsid ka ära kuivada ja neilt sai isegi ettevaatlikult paberi tagant eemaldada ja kuna pva kuivab kõvaks jäi riidest pilt jäik ja ma ütleks, et täitsa riputatav:)
Suuremate lastega jõudsime täiendada maalitud pilti, kuhu värvile nad sättisid kaunistused oma äranägemise järgi. Guašš toimis väga hea liimina ja kõik mosaiigitükid ja toiduained jäid väga hästi kinni ja pildid said väga põnevad.

2 comments:

  1. kuidas see riie sealt paberilt ära tuli? ma mõtlen, et liimiga jääb ju kinni ikka kangas?!?! igatahes väga äge mõte oleks selline kõva kangas üles riputada, tahaks ka lastega proovida.. aga et jah, kuidas see paber sealt tagant ära tuleb on keeruline mu jaoks....

    ja palju mõnusaid hetki loovusringiga!!!
    /silja/

    ReplyDelete
  2. Kui teha lahjendamata PVA-ga (kasutasin Giotto pva-d, mis on ilma lahustita) siis ta väga ei hakanudki paberi külge - mass piisavalt paks, et imbus riidesse ja siis juba ka kuivas. All oli ka muidugi väga libe ja läikiv paber.
    Teine variant, kus tegime guaššidega, siis jäi paber tugevduseks taha ja imeilusad pildid said.

    ReplyDelete