Saturday, November 28, 2009

Nädal kaheksa


Sellel nädalal meisterdasime taaskord miskit küünalde põletamise jaoks. Terve see kuu keskendusime küünaldele ja kuumusele.

Idee küünlavarju jaoks sain taaskord Musamari kunstiringi laste meisterduste näituselt.

Küünlavari, mis asetatakse teeküünla ümber (nagu lambikuppel/vari pirni ümbritseb)

Vaja läheb:

A4 paber - nt koopiapaber
rasvakriidid
toiduõli
liim/klammerdaja
Käärid
Vatitups või ka pintsel

Meie siis tegime nii: Kääridega lõikasime paberi servad laineliseks, kaunistamise eesmärgil. Soovi korral sai paberit ka voltida ja lõigata sisse kujundeid ja auke. Seejärel joonistasime paberile soovitud pildi rasvakriitidega. Kes soovis kandilist küünlavarju, voltis paberi pooleks ja veelkord pooleks - siis jäid murdekohad sisse. Seejärel katsime vatitupsu abil toiduõlikihiga terve paberi - vahva on jälgida, kuidas paber muutub kohe natuke läbipaistvamaks. Seejärel panime pildid kuivama - õli imbus korralikult paberisse. Ja et selles kõigest saaks ikka küünlavari klammerdasime paberi otstest kinni kas siis kandliliseks või siis lihtsalt toruks. Liimi puhul tuleks ääred kokku liimida juba enne õli peale kandmist.

Tulemus tuli väga põnev ja vahva. Samuti oli seda kogu protsess. Katsetasime kohe kaasasoleva küünlaga järgi, kuidas kellegi pildid kumasid. Väike teeküünal ja küünlavari seal ümber oli väga kena ja lastele "ahaaaa":)

No comments:

Post a Comment