Monday, November 9, 2009

Nädal viis

Eelmine nädal tegutsesime soolataignaga. Suures kausis tegime taigna valmis ja voolisime saadud massist küünlaalused. Mõtte selleks sain Musamari kunstiringi näitusest, kus olid läätsedega kaunistatud teeküünlaalused. Ise tegime ka analoogsed.

Vaja läks:

soolataigen: jämedam sool, jahu, õli, vesi.

Segu segasime tunde järgi aga suhe umbes 3:4 millest jahu siis veidike rohkem. Vett ja õli lisasime ka tunde järgi, et mass sai katsudes piisavalt pehme ja voolitav. Et vältida käte kipitamist, juhul kui on näiteks väikesed kriimud, tuleks käed enne rasvase kreemiga ära kreemitada.

Lapsed voolisid pallid, mille vajutasid labakäega laiaks, valitud kohale tegid teeküünlaga süvendi küünla jaoks. Ülejäänud pinna kaunistasid vastavalt tundele puupärlite, herneste, tatra ja riisiga. Kuna meil ei ole ahju kasutamise võimalust, siis laseme enda küünlaalustel õhu käes kuivada. Tänaseks ei olnud need päris ära kuivanud, seega tõstsin aluselt nad üles ja keerasin tagurpidi, et põhi ka kuivaks. Ilmselt lakime need ka järgmine nädal ära.

Protsess oli lastele väga põnev, eriti meeldis see, et nad said kõiki koostisaineid maitsta, kui nad soovisid. Samuti krõbistasid nad ka tatart ja riisi tegutsemise kõrvale.
Soolataigen on väga tänuväärt mass, koostisainetest lõpuni välja:)

No comments:

Post a Comment